Tel Örgü Dekorasyon Önerileri

Tel örgü sistemleri için uygulanabilen dekorasyon uygulamaları hakkındaki yazımızı okuyunuz. Alanlarınıza mahremiyet sağlamak için yapabileceğiniz pratik ipuçları.

Tel Örgü Sistemleri Ne İşe Yarar

Tel örgü Sistemleri alanlarınızı çevrelemek için tercih edebileceğiniz en pratik ve güvenli çözümlerden biridir. Tel örgü sistemleri yapılan bir alan da içeriden ve dışarıdan görüntüyü ve rüzgarı engellemez. Tel örgü sistemleri yabancı kişilerin ve bölgedeki köpek, kedi, tilki gibi hayvanların alanlarınıza  giriş yapmasına engel olurlar.

Özellikle villa ve müstakil ev sahipleri için oturma alanlarında dışarıdan bakıldığında içerisinin görünmesini engellemek önem taşımaktadır. Çünkü ailenizle birlikte bahçenizde vakit geçirirken yabancı kişilerin sizi izlemesini ya da evinizin önünden geçerken tanımadığınız kişilerle göz teması etme gibi durumları ortadan kaldırmak istersiniz.

Tel örgü ve panel çit sistemleri için size mahremiyet sağlayacak doğal dekorasyon önerilerini aşağıdaki yazımızda okuyabilirsiniz.

01) Tel örgülerin hizasında fıstık çamı yetiştirebilirsiniz. 


Fıstık çamı gibi ağaçlar ince gövdeli ve sık dokusu ile sizlere büyük ölçüde mahremiyet sağlayabilirler. Bunun yanı sıra oturma alanlarınızı fazla daraltmaz ve bahçeniz ve doğa için iyi bir oksijen kaynağı olurlar. Tabi bu ağaçların belirli periyotlarda bakımları ve budanması gerekecektir. 

Bahçenizde sulama için bir artezyen kuyunuz var ise bu ağaçları sabah serinlikte sulamanız çok daha kolay olacaktır. 

Ancak birkaç haftalığına tatile gitmek durumunda ve evinizi terk etmek durumunda kalırsanız özellikle yaz aylarında ağaçlarınızı sulayacak bir sistemin ya da bu işi sizin yerinize başka birinin yapacağından emin olmalısınız. Yoksa tatilden geldiğinizde ağaçlarınız kuruyabilir ve tüm çabanız da boşa gidecektir.

02) Bahçenizi sarabilecek çit bitkileri kullanabilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise size mahremiyet sağlayacak sarmaşık gibi sıkı ve saran çit bitkilerini tercih edebilirsiniz. Piyasada çok fazla bu türde bitki olduğu için zevkinize ve alanlarınıza en uygun bitkiyi seçerek bu işleme başlayabilirsiniz. Bu konu hakkında en iyi bilgiyi bir seraya giderek uzmanından öğrenmenizi tavsiye ederiz. Uygulanması ve bakımı hakkında tüm bilgileri öğrenmenizde fayda olacaktır.

03) Kargı ve Kamış Rulo Ürünleri

Son zamanlarda doğal ürünler daha büyük bir ilgiye sahip oldu. Saz kamışlarından yapılan kamış hasır rulo ürünler ile tel örgü sistemlerinizin üzerine plastik klipsler ile kolay ve ekonomik bir çözüm uygulayabilirsiniz.

 

04) Yapay Çim Halı Kaplama

Bir diğer yöntem ise sentetik çim halıları tel örgü sistemlerine kaplayarak mahremiyet sağlayabilirsiniz. Hızlı ve pratik bir çözüm daha isterseniz sentetik çim halı ile tel örgülerinizi kapatarak iyi bir mahremiyet sağlayabilirsiniz. Türkiye’nin önde gelen e-ticaret sitelerinden bu ürünlere rahatlıkla erişebilirsiniz.


 

Whatsapp