Galvaniz Nedir? Galvanizleme Nedir? Galvaniz Kaplama Nedir?

​​​​​​​Galvaniz çinko kaplamasıdır. Galvanizleme işlemi metalin ya da çeliğin çinko ile kaplanmasıdır. Galvaniz kaplama yapılan metal ya da çelik teller paslanmaya ve korozyona karşı dayanıklı hale gelmektedir. 

Galvanizleme Nedir?

Galvanizleme metal ve çeliği korumak paslanmasını engellemek için çinko ile kaplanması işlemidir.

Tel örgü sistemlerinde kullandığımız tel örgüler %100 Galvaniz ile kaplanarak paslanmaya ve korozyona karşı yüksek kaliteli ürün haline geldiği için dayanıklı olmaktadır.

Galvanizleme Uygulama Alanları

Galvaniz kaplamalar neredeyse tüm endüstriyel üretimlerde kullanılmaktadır. İnşaat sektörü, otomotiv sektörü, tarım sektörü ve metal ve çelik ürünleri üretim yapan her sektörde galvanizleme ve galvaniz kaplama uygulamaları tercih edilmektedir.

Metal trafik işaretlerinde dahi galvaniz kaplamayı görebilirsiniz.

Galvaniz kaplanan metal ve çelik aşınmaya ve paslanmaya karşı dayanıklı olacağı için malzemenin ömrü uzayacaktır.

Galvaniz kaplama olmayan metal ve çelik malzemeler zaman içerisinde oksijen ve su ile aşınacak ve korozyona uğrayan metal ve çelik ürünler havadaki oksijen ile reaksiyona girerek oksitlenmeye başlayacaktır.

Galvaniz nedir sorusunun cevabı olarak çinko kaplamasıdır diyebiliriz.

Galvaniz Kaplama Nasıl Yapılır?

Galvaniz kaplama çeliğin ya da metalin sıcak çinko havuzuna daldırması ile yapılmaktadır.  her tarafı galvaniz ile kaplanan malzemenin üzeri en küçük mikronlarına kadar kaplı olması gerekir.

Galvaniz kaplamanın tam yapılamaması ya da kaplanmayan iç ve dış kısımların olması çelik ya da metal malzemelerin daha hızlı korozyona uğrayarak paslanmasına neden olacaktır.

Galvaniz Kaplamanın Avantajları Nedir?

  1. Galvaniz kaplama uygun maliyetlidir.
  2. Galvaniz kaplama uygulanan metal ve çeliğin üzerini zırh gibi sararak ve koruyucu bir tabaka görevi görür.
  3. Galvaniz çeliğin ve metalin aşınmasını ve paslanmasını engeller.
  4. Paslanmaz çelik ürünler galvaniz kaplamaya göre daha maliyetli olmasına rağmen galvaniz kaplama iyi bir şekilde yapıldığında ve madde asitlere maruz kalmaz ise çok uzun bir süre koruyucu etkisini gösterecektir.

Çakmaz Tel Örgü olarak tüm tel örgü ürünlerimiz %100 galvaniz ile kaplıdır. Yüksek kaliteli galvaniz kaplı tel örgü ve tel çit ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşınız.
 

Whatsapp